Brandpreventie Checklist: Effectieve maatregelen

26 november 2019 - Brandpreventie
Home » Brandpreventie Checklist: Effectieve maatregelen

Brandpreventie Checklist: Effectieve maatregelen

Zorgen dat een brand beperkt blijft en adequate brand preventie is cruciaal. Brandmeldinstallaties zijn dan van groot belang. Bekijk in deze blog onze korte checklist voor Brandpreventie bij uw bedrijf. 

Wij stelden een Brandpreventie checklist samen met daarin enkele punten voor brandpreventie waar u wellicht niet direct bij stil heeft gestaan. Check de volgende maatregelen voor Brandpreventie: 

Verlichting

Zorg dat uw bedrijfsterrein goed verlicht is. Dit verkleint de kans op brandstichters en inbrekers. Het best kunt u zorgen voor verlichting met een tijdschakelaar of bewegingsdetector. 

Overleg met buren

Als buren dicht bij uw gebouw gelokaliseerd zijn, is het raadzaam met elkaar te overleggen over maatregelen voor brandpreventie. Bekijk samen welke eventuele middelen u inzet voor de preventie van brand bij de gezamenlijke afscheiding.

Veilige opslag van materialen

Voor brandpreventie is het van belang te kijken naar brandbaar afval, afvalcontainers, pallets en dergelijke materialen die opgeslagen liggen bij gebouwen of onder afdaken. Zorg voor onbrandbare containers met afsluitbare deksels en plaats materialen het liefst tien meter van gebouwen af.

Metalen brievenbus

Brievenbussen vormen een groot risico op brandstichting. Voor adequate brandpreventie wordt dan ook geadviseerd om metalen brievenbussen te gebruiken. Plaats bij voorkeur een metalen bak onder de brievenbus in de deur. Voor de preventie van brand is het nog beter om een brievenbus helemaal buiten het gebouw te plaatsen.

Brandmeldinstallatie

Brandpreventie en beperking van brand kan het best met een brandmeldinstallatie. De brand wordt dan gemeld aan de brandweer of bij een Particuliere Alarm Centrale. DETEC is een gecertificeerd bedrijf voor de levering, installatie en het onderhoud van uw brandmeldinstallatie. 

Brandpreventie via DETEC

Het doel van een brandmeldinstallatie is om een brand, in een dusdanig tijdig stadium te ontdekken, lokaliseren en signaleren. Hierdoor is het mogelijk om snel in te grijpen. Op dat moment kan de interne organisatie worden gewaarschuwd. Automatisch worden alle noodzakelijke brandveiligheidsvoorzieningen geactiveerd, zodat personen zich in veiligheid kunnen brengen.

Vanuit uw eigen wens of eis van gemeente en/of brandweer moet uw bedrijf worden voorzien van een ontruimings- of brandmeldinstallatie voor brandpreventie. Levering en onderhoud van een brandmeldinstallatie is werk voor ervaren specialisten met goede werkprocedures. Bij DETEC kunt u terecht voor het leveren, installeren en onderhouden van brandmeldinstallaties.

Voordelen brandmeldinstallatie DETEC

  • Eerlijk en snel advies
  • Gesprekspartner met verzekeraar of gemeente
  • Gecertificeerd voor het uitvoeren van deze werkzaamheden
  • Passend jaarlijks onderhoud en 24 uurs service

Lees hier meer over de levering en installatie van een brandmeldinstallatie via DETEC!

#brand
#brandpreventie
#preventie