Onderhoud aan uw beveiligingssystemen? Hou het zelf eenvoudig bij!

03 december 2020 - Beveiligingssystemen - Simpele tips
Home » Onderhoud aan uw beveiligingssystemen? Hou het zelf eenvoudig bij!

Onderhoud aan uw beveiligingssystemen? Hou het zelf eenvoudig bij!

Beveiligingscamera’s en infraroodmelders van inbraaksystemen krijgen vaak te maken met zwarte weersomstandigheden. Regen, wind, sneeuw, zand en zelfs pollen kunnen ervoor zorgen dat uw camera niet optimaal werkt. Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw systemen beter presteren. En uw camera een scherper beeld geeft. Met deze tips kunt u er zelf voor zorgen dat uw beveiligingssystemen door goed onderhoud langer meegaan!

Schoonmaken van de lens

Zowel bij een buiten- als een binnencamera is het belangrijk dat u af en toe de lens schoonmaakt of controleert. Ondanks dat binnencamera’s geen hinder ondervinden van de weersomstandigheden, kunnen ze zeker op industriële werkplekken aangetast worden door vuil of vet. Het schoonmaken van de lens kan eenvoudig met een vochtige doek of speciale schoonmaakdoekjes voor lenzen.

Verwijderen van stof en spinnenwebben

Ook aan de buitenkant van de camera kunnen stof, pollen en spinnenwebben zorgen voor een vertroebeld beeld. Ze hechten zich op het glas en weerkaatsen infraroodlicht waardoor de camera zichzelf (deels) kan verblinden. Bij infraroodmelders kan vuil het signaal verstoren. Geloof het of niet, er bestaat zelfs een speciale anti-spinnenwebben spray die je systemen ‘spinnen-vrij’ houden.

Nalopen van de kabels

Naast het reinigen van de camera kan het verstandig zijn eventuele kabels die worden blootgesteld aan veel zonlicht eens per jaar te controleren op scheurtjes en uitdroging. Als het rubber door zonlicht uitdroogt kan de kabel stijf worden waardoor bij beweging kleine breukjes kunnen ontstaan. Test de camera’s regelmatig en kijk of de beeldkwaliteit goed is. Test dit op verschillende momenten van de dag. Dus opnames overdag, met schemer en ’s nachts. Zo weet je zeker dat je camera op elk moment van de dag goed beeld geeft.

Jaarlijkse controle door DETEC

Onze afdeling Onderhoud en Service bevordert de levensduur van uw alarm-, brandmeld-, camera- en toegangscontrolesysteem, door uw installatie periodiek te inspecteren en te onderhouden. Wilt u meer weten over onze onderhouds- en 24uursservice? Wij vertellen u er graag meer over! U kunt corona-proof een afspraak maken bij een van onze vestigingen. Neem contact met ons op via de chatfunctie of bel ons op 088-0029420.