Innovatieve oplossing: Thermische camera’s

11 mei 2020 - Bescherm bedrijf - Bescherm thuis - Informatie Tips
Home » Innovatieve oplossing: Thermische camera’s

Innovatieve oplossing: Thermische camera’s

De meeste bewakingscamera’s werken in het donker minder goed. De videobeelden zijn minder duidelijk, waardoor (ongewenste) personen niet goed te zien zijn. Thermische camera’s kunnen in zo’n situatie een oplossing bieden. Deze camera’s detecteren warmte en produceren videobeelden op basis van de verschillen in temperatuur. Hierdoor werken zij ook in het duister.

De camera’s van Dahua Technology hebben allerlei innovatieve functies. Door middel van intelligente temperatuur metingen en analyse van personen zorgt deze generatie camera’s voor optimale bewaking, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

De thermische camera’s hebben een geïntegreerd black body systeem. Zo kunnen ze bijvoorbeeld lichaamstemperaturen meten met een accuraatheid van slechts 0.3 graden celsius. De camera’s zijn in staat snelle en kleine objecten te detecteren aan de hand van temperatuur en warmteverspreiding. Hierdoor zijn ze onder andere handig om personen in het donker waar te nemen, of bijvoorbeeld een lekkage achter een muur.

Bekijk de video voor de verschillende functies van deze moderne camera’s.

 

Screening met thermische camera’s

De thermische camera’s kunnen nauwkeurig aangeven of een persoon een extra hoge temperatuur heeft. De vraag naar deze camera’s is de afgelopen periode (sinds de coronacrisis) gestegen, waarschijnlijk omdat de camera’s kunnen helpen bij de screening op koorts.

Zo gebruikt Amazon op sommige locaties thermische camera’s om werknemers te scannen die mogelijk het coronavirus bevatten. Op deze manier probeert Amazon de gezondheid en veiligheid van werknemers te waarborgens.

Privacy

Natuurlijk is de inzet van thermische camera’s goed bedoeld. Maar op het gebied van privacy, is het meten van de lichaamstemperatuur van werknemers een complex issue. Het screenen van personen op deze manier mag namelijk niet altijd en overal. Men dient rekening te houden met de privacywetgeving. De thermische camera meet de temperatuur van een persoon, en dit valt onder het verwerken van persoonsgegevens. 

 

Gratis advies

Wilt u meer weten over thermische camera’s en de mogelijkheden hiervan? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gratis advies.